Vädret hemma: 5 städningsregler för de som lider av allergi

By / In Uncategorized / 0 Comments

Allergi är en verklig pest i det tjugoförsta seklet. Denplågar mest invånare i megastäder, vilket orsakas av flera faktorersamtidigt.Den första faktorn är natuligtvis dålig ekologi. Därefter kommer oriktig mat och ständig stress. Och om vi kompletterar det med ettgenetiskt anlag, då blir situationen alltför sorglig.

De som lider av allergi upplever många obehagliga känslor vid städningen: kontakten med damm och tvättmedel kan orsaka försämringen av sjukdomen. Vi har frågat experterna på flyttstädning om hur man kan göra sitt hus maximalt rent, komfortabelt och säkert utan att förvandla städningen till ”tortyren”.

  1. Den första regeln för allergiker är att det ska vara fuktigt i ditt hus.

Här kan en speciell fuktighetsgivare och en regelbunden fuktig städning hjälpa dig. Dessutom rekommenderas det att köpa en dammsugare med ett bra filter, som håller små dammpartiklar, eftersom det är damm och dammfästnigar som utgör den huvudorsak som förvärrar allergin hemma. Vänj dig vid att använda alla tillsatser i din dammsugare för deras ändamål: för gardinerna, de svårtillgänliga ställena och möblerna. Dammet samlas ju överallt. Din prioritet vid städningen är att bli av med dammet överallt där det är möjligt. I detta avseende rekommenderar vi att revidera antalet icke-funktionella saker i ditt hus: fotoramar, mjuka leksaker och statyetter, som är de bästa ”dammsamlarna” i världen.

  1. Byt vanliga tvättmedel mot organiska och hypoallergena tvättmedel.

Ta en särskild hänsyn till köksytor – den högsta risken för uppkomst av mögel och farliga mikroorganismer finns i köket. Gör en regelbunden ”inspektion” i ditt kylskåp: livsmedel får inte ligga för länge där.  Tvätt din VVS-teknik så ofta som möjligt och ta särskild hänsyn till de ställen där svampbildningar kan uppstå.Gardinen och mattan i ditt badrum finns också i riskzonen. Och den viktigaste är följande: du ska använda gummihandskar samt ett munskydd.

  1. Ta särskild hänsyn till tvätt.

Först ska du glömma om vanliga tvättpullver. Om någon i din familj lider av allergi är organiskt tvättpulver den sak ”som du inte kan leva utan”. Tvätt dina sängkläder så ofta som möjligt: den rekommenderade tvättemperaturen är 90 grader. Dessutom är extrasköljning obligatorisk.

  1. Under vår- och sommarperioden försök se till att pollen inte kommer in i din lägenhet

Det är bäst att du inte öppnar fönstren och gör luftdrag. Det rekommenderas att vädra ditt hus på nätterna genom att i förväg skärma av fönstren med en fuktig gasväv eller ett fuktigt lakan. Ideallösningen för allergiker är speciella hushållsapparater: luftfuktare, luftrenare och luftkonditioneringsanläggningar. Det finns modeller med speciella antiallergiska filter.

  1. Om du har allergi, i synnerhet under försämringsperioder, ska du städa noggrant en gång per vecka, och små rengöringsritualer (rengöring av köksytorna och VVS-tekniken) ska bli vardagliga.