Underbara melaminsvampar

By / In Uncategorized / 0 Comments

Det är inte för inte som många husfruar har gillat melaminsvampen så mycket. Den är ju oersättlig i vissa situationer.

VAR BLIR EN MELAMINSVAMP TILL NYTTA?

GLASKERAMISK SPIS

Om du torkar den av med en melaminsvamp, kommer den rent att lysa. Glöm inte heller om ytorna omkring spisen: köksfläkten, backsplashen och bordsskivans kragar, där mycket fett brukar samlas. Det är också lättare att gnida dem bort med en melaminsvamp än att använda agressiva kemiska medel med skarp lukt, som sedan vädras ut länge ur köket.

SKOR

Det är behändigt att använda en melaminsvamp för att putsa skor med en ljus sula. Plimsolls, träningsskor och slipons med vita ränder blir som nya.

DUSCHKABIN

Torka av din duschkabins dörrar med en melaminsvamp – gamla fläckar och ränder av tvålbeläggninger går bort lätt.

GATuMÖBLER

Du kommer att bli förvånad över hur lätt och snabbt all smuts går bort från plaststolar och –bord. Resultaten förbluffar dig!

VÄGGAR

En melaminsvamp ska obligatoriskt vara hos de personer vars lägenhetsväggar är täckta av färg. Den tar bort alla remsor som helst: från möbler, blyertspennor, dammsugare, cyklar. Det är behändigt att använda dem för att gnida bort ställen omkring strömbrytare, få bort stänken från de vätskor som man spillt ut av en slump. Men du får inte gnida de här ytorna för starkt – färgen kan gå bort och blekna till följd av starka tryck.

tips 1

Efter att du slutfört storstädningen, gå av och an i ditt hus med en melaminsvamp i dina händer. Om du märker fläckar, ränder eller ramsor på dörrarna, väggarna, golvet eller fönsterbänkarna, torka dem av med svampen. Det tar bara 5 minuter, men din lägenhet eller ditt hus blir alltid ordentliga och det kommer inte att verka som om det är dags att göra renovering igen.

tips 2

För att torka av små sektioner och spara svampen (eftersom den slitas ut så småningom), kan du skära den sönder i flera bitar.

så får man inte göra!

Man får inte använda en melaminsvamp för att tvätta diskar och bestick samt för rengöring av ytor täckta av akrylfärgar och teflonbeläggningar. På inga vilkor ge melaminsvampar åt barn och håll dem borta från djur – de gillar att provsmaka allt.