Hur kan du tvätta din duschkabin

By / In Uncategorized / 0 Comments

Rengöring av en duschkabin är en av de mest obehagliga, tråkiga och arbetskrävade sysselsättningarna, som många personer brukar skjuta upp. I alla fall, ska man göra det: ju längre dröjer du, desto svårare det blir att göra allt i ordning. Vi föreslår dig de mest effektiva sätten att klara det.

SÄTT nr 1

Den här enkla förmelns fördel är att den kommer skydda din duschkabins väggar från tvålbeläggningar i fortsättningen. Det beror huvudsakligen på sköljmedel för diskmaskin, som du bara behöver i en liten mängd. Du behöver inte ens gnida något. Det räcker bara att spreja det längs väggarna efter att du tar dusch.

  • ½ glas hydrogenperoxid
  • ½ glas sprit (eller lite mer vodka)
  • 1 matsked diskmedel
  • 1 matsked sköljmedel för diskmaskin
  • 2 glas vatten.

SÄTT nr 2

Det enklaste medlet är ättika utspädd med vatten. Häll ättika i en flaska med en sprayare, ungefär för ¼. Sedan häll vatten i den och lägg till ett par droppar diskmedel. Skaka om allt noggrant före användning. Kom ihåg att det här sättet passar inte för de ytor som är för smutsiga, men det är ganska bra för en regelbunden upprätthållande skötsel.

 

SÄTT nr 3

Häll ett glas vatten i en flaska med en sprayare och röra om i det 1 matsked soda och citronsyra. Stryk den här lösningen på duschkabinens väggar, lämna medlet för 7-10 minuter så att det kan verka, torka av ytorna och skölj bort med vatten.

VAD KAN DU ANVÄNDA FÖR TVÄTT

Du kan använda en gummiskrapa för att sköta duschkabinens väggar.  Den är behändig eftersom den snabbt tar bort vattendroppar och dessa lämnar inte ett litet nät av strimmor på glaset efter sig. Om du använder en gummiskrapa regelbundet, kommer du att syssla dig med rengöring av duschkabinens väggar mer sällan.

Men om ett sådant nät av uttorkade droppar har redan bildats, kommer skrapan inte att hjälpa dig. Då behöver du en mer radikal metod.

I så fall kan du använda en melaminsvamp (men utan några andra extramedel) eller en liten, seg tvättlapp.

 

Du kan också stöta på rådet att använda WD-40  för att göra duschkabinens väggar bokstavligen lysande. Du ska stryka det på glaset, lämna för en kort tid, och sedan torka av med pappershanddukar.

Vad gäller en populär lifehack som består i användning av en grapefruktshalva strödd med salt, har den inte fungerat i verkligheten. Alltså är det bäst att du lämnar grapefrukt till din frukost och använder ändå de medel som är avsedda för rengöring och städning.